• Ali Zare

Hvordan bli god i virtuel fotball (Fifa)

Updated: Apr 21, 2020

Fifa har et eget landslag og Søringen intervjuet kapteinen i E-sport-laget, Arkan Resul.
Arkan Resul introduserer seg selv


#1.Tålmodighet: Tålmodighet er nøkkelen til å vinne de fleste kampene i fifa, spesielt i fifa 20. Man må kunne å holde seg rolig i forskjellige situasjoner i en kamp. Som f.eks hvis man får en uflaks mål imot som skjer med nesten alle, og da må du holde hodet ditt kald. Man trenger ikke å rushe hver eneste gang man får ballen. Være tålmodig med ball, prøve å få til en del pasninger og bygge opp et perfekt angrepsspill.


#2. Finter: Det er veldig mange som lurer på hva slags finter som er best å bruke. Jeg bruker stort sett dragback og ballroll som er enkle finter som alle kan bruke. Det er også to litt mere avanserte finter som jeg liker å bruke som heter elastico og reverse elastico. Anbefaler at folk ser disse to fintene på YouTube tutorial. Mestrer man hvertfall disse to fintene, så kan du komme deg gjennom forsvaret litt lettere hvis man sliter fra før.


#3. Mentalitet: Mentalitet for meg er det viktigste som en proff FIFA-spiller. Jeg kan f.eks møte på en spiller som er bedre enn meg, men har dårlig mentalitet. Mens jeg er litt dårligere enn den personen, men veldig bra mentalitet, så er det stor sannsynlighet for at det er jeg som kommer til å vinne kampen. Mange kan ødelegge spillestilen fordi man kan bli så frustrert i en fifa kamp. Og det skjer med nesten alle sammen. Det er opp til deg hvordan du takler en slik situasjon.


#4. Bryte ned defensive spillere/kontring: Fifa 20 som alle vet er en veldig defensiv spill. Det er ganske mange som sliter med å bryte ned forsvaret til motstanderen. Dette er noe jeg prøver selv å bli enda bedre på. Da er det veldig viktig å være rolig. Pasningene må sitte. Som jeg alltid sier «patience is key». Man må holde mye ball mot sånne motstandere. Det er mange sånne kamper der jeg har 65-70% ballbessitels på grunn av folk skal kun forsvare seg og kontre deg. Man må nesten bygge opp et perfekt angrepsspill, selvom det kan ta 15-20 fifa minutter og når man kommer til avslutninger så må du være klinisk foran mål! Når man mister ball og blir kontra imot, så er det veldig viktig å ikke rushe i forsvaret. Stort sett så trenger de bare 1 mål for å vinne kampen.


#5. Twitch/YouTube: Jeg anbefaler folk å se på pro spillere på Twitch eller YouTube. Der kan man lære veldig mye av de proffe spillerne for å bli enda bedre. Jeg har selv sett på mange proffe for å klare å bli enda bedre i fifa.


31 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"