• Rodrigo Freitas

Blomster-roulette

Blomstrebutikker pynter Oslos gater med deres fargerike utvalg som minner oss på at våren endelig er her. Antageligvis vil alle de blomstene finne et nytt sted de kan kalle hjem.


Men hva er skjebnen av disse blomstene og hvorfor kjøper folk dem? Søringen gikk ut til Oslos gater for å prøve å finne ut.


Louise (26)


– Jeg skal gjøre det fint på balkongen. Jeg skal få opp stemningen på balkongen i påskeuken.


– Jeg pleier å gjøre det ut mot våren når solen kommer og vintervekst er borte. Da er balkongen tomt og jeg må fylle på igjen.
Linda (38)


– Jeg valgt disse blomstene fordi det var den minste jeg fant, den er gull, veldig søt, og skal sette den i en liten kroke som jeg har ut på balkongen, mens jeg sitter i solen.
Gunn (52)


– Jeg har tatt på blomster på sykkelkurven og jeg liker det fordi det gjør sykkelen litt synligere, og det er morsomt. Jeg har hatt sykkelen i 10 år.
Rita (61)


– Jeg har kjøpte blomster i dag for to grunner. Noen skal jeg ha hjemme i stuen og på verandaen. Andre skal jeg ha på gravstedet til moren min, besteforeldre, tanter og onkel.
Nina (56)


– Jeg kjøpte disse blomstene fordi det er viktig å pynte litt når man skal være så lenge hjemme i påsken. Det er fint å ha det hyggelig rundt seg.
Ida (35)


– Jeg skal plante blomstene på verandaen og pynte opp litt.


– Nei, jeg gjør det ikke hver påske. Det var litt tilfeldig etter humør og vær. Ofte blir man mer inspirert etter å ha vært ute når det er fint vær.
Magnus (28)


– Jeg kjøpt blomster fordi jeg skal ha påskemiddag hos en venninne, og jeg ville si tusen takk med en blomst.


28 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"