• sigve bm

Ingen dragrace i sommer

Updated: Apr 25, 2020


Olav har hatt dragrace og bilmekanikk både som hobby og jobb i mange mange år. Den stille mannen som snart er i 60 årene jobber fortsatt på biler i garasjen han bygget med vennene sine.


Garasjen lukter en blanding av røyk, olje og metall.


Ford Mustangen står klar for fiksing.


Det er fire år siden sist Olav kjørte dragrace, motorsporten der to muskelbiler kjører kappløp i en rett strekning for å utfordre hverandres motorer.Olav har vært sykmeldt siden januar.

Bilen har de siste fire årene hatt problemer med motoren. Olav fikk hentet essensielle deler fra Sverige dagen før grensene stengte.Den siste nødvendige delen for å fikse bilen ble hentet rett før grensen til Sverige stengte.


Det er klossen på bilen som trenger å byttes ut.Mesteparten av billøpene over sommeren har blitt kansellert, noe som gir Olav tid til å reparere den gamle Ford Mustangen. Han håper på å kunne sitte bak rattet når alt roer seg ned.Alle veggene har gamle bilder av biler og damer.De samme plakatene med lettkledde damer har hengt på veggen siden 1997. Da var guttegjengen fortsatt samlet i garasjen. Nå er bare Olav igjen.
Den andre Ford Mustangen i garasjen er det ikke noe galt med men har ikke vært på veien på 10 år.

Etter et liv som både hobby- og yrkesmekaniker har Olav fått 40 år med erfaring. Dette har også ført med seg flere operasjoner på høyre hand og en sykmelding som begynte januar.


Han venter på sin siste operasjon og håper på å komme tilbake på jobb snart.


Han sier det blir godt å komme seg tilbake til arbeid.

– Det blir litt vel mye tv-titting, sier Olav.30 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"