• Jonas Been Henriksen

– Jeg tar ikke dette for gitt

Updated: Apr 25, 2020

Marius Grønneberg og gjengen startet opp i Fredrikstad i 1989. Året etter var Blodsbrødre ute. I år har CC Cowboys 30-årsjubileum.


CC Cowboys startet å øve i gamlebyen i Fredrikstad for 31 år siden.

– Vi hadde øvingslokale i gamlebyen. Da begynte jeg vell å bli ganske klar for at noe skulle et steg videre. Fra å være kjellerband, hadde vi veldig lyst til å gå i studio. Jeg hadde skrevet sanger og vi hadde tenkt å få ut en plate, en selvfinansiert EP. Den ble fanget opp og ble en "longplayer" isteden. Det ble Blodsbrødre som kom ut for 30 år siden, forteller Grønneberg. Albumet vant beste nykommer på spellemannprisen.

– Da var det bare å "sæle på", og lære seg opplegget for å dra på turné.


CC Cowboys har remastret alle platene til 30års jubileumet.
Grønneberg hører på gitarmusikk. Gitar, bass, trommer og vokal.

– Jeg har slept rundt på den gitaren siden jeg var en unggutt, og hadde store drømmer og visjoner om å leve av det, og skrive sanger og skrive på norsk, sier Grønneberg.

– Først var drømmen å spille i band, så drømmer bandet om å få spillejobber, og så vil man lage plate. Alle drømmer om å komme på radio, jeg tar ikke dette for gitt i det hele tatt. Det føles helt sprøtt nå, 30 år og mange plater senere. Det er jeg en veldig takknemlig for.

–Stones, Beatles, Dylan, Petty. De store monstrene har vært inspirasjonen, forteller Grønneberg.

– Det er et levebrød. Det har gitt meg mange opplevelser, og gjør meg til et lykkelig menneske. Men utenom det er jo dette bare min reise, som tilfeldigvis mange folk synes er okay å høre på, forteller Grønneberg.


50 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"