• Iver Daaland Åse

Korontene-kontorer

Updated: Apr 24, 2020

Det sies at for å hindre spredning av sykdom effektivt, er en av de beste løsningene selv-isolasjon av befolkningen. Dette medfører stengte bygg og tomme kontorlandskap, stille skolebygg og campus flyttet til nett.


Hjemmekontor er blitt en ny norm for de i tradisjonelle kontorjobber. Slikt skjer når man skal forhindre spredningen av en pandemi. De som kan, de bør, og der menneskene forsvinner står tomme kontorer igjen. På dette kontoret i Oslo kan dette merkes godt. Pultene står tomme, det som ligger igjen er løse skjermfester og et tastatur her og der. Slik kan man anta at det ser ut hos store deler av norske kontorbygg under den pågående krisen.Monica Berner, Seniorrådgiver i Enova SF jobber som så mange andre hjemmefra.


Hvordan opplever du perioden med hjemmekontor?


– Stort sett går det greit å jobbe hjemme, vi har godt it-utstyr og er vant til å ha en rekke Skype- eller Teamsmøter for å redusere behovet for reising. Likevel er det trist å ikke ha den daglige kontakten med gode kollegaer, sier Berner


"På kort sikt fungerer det godt, men det er viktig å ikke isolere seg helt. På lang sikt mister man nok noe av tilhørigheten med resten av jobben. Vi avhengige av samspill med andre og noe av den uformelle erfaringsoverføringen går nok tapt med hjemmekontor" – Monica Berner

Også på kontorfellesskapet Regus i Oslo sentrum merker man tomheten. Her er det også færre mennesker som jobber på dagtid.


Karoline Olsen, comunity manager i Regus, sier at det vanligvis bruker å være rundt 100 mennesker i de delte kontorlokalene. Siden regjeringen meldte om pandemi har dette tallet ligget på mellom fem og åtte personer. Lokalene, som vanligvis ville yret av samarbeid og møtesnakk står nå så godt som stille.

30 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"