• Jonas Been Henriksen

Lite keramikk for keramikkstudentene


Robert Bergvall (29) og Jenny Hamrell (23) studerer Keramikk ved Kunsthøyskolen i Oslo. Foto Jonas Been Henriksen

Skolehverdagen til mange har blitt snudd på hode. Men de fleste studentene får fortsatt fullført eksamen på en ganske lik måte som før. På Kunsthøyskolen i Oslo er eksamen en presentasjon om hva de har jobbet med den siste tiden.

Jenny Hamrell (23) og Robert Bergvall (29), begge fra Stockholm, valgte å gå på Kunsthøyskolen i Oslo(KHiO) på grunn av blant annet verkstedet til skolen. –Robert og jeg var rundt på flere skoler i Sverige og på KHiO høsten før vi søkte. For vi ville finne ut hvilken skole som er best for oss, sier Jenny Hamrell.


Planen var å lage en enhjørningsskulptur. Det ble heller brodert. Foto og laget av Robert Bergvall
Ansikt i råbrent keramikk med akrylmaling. Foto og laget av Jenny Hamrell

Semesteret er nå snudd på hode. Skolen vil bare åpnes delvis for noen av avgangsstudentene. – Vi har jo måtte gjort helt om hvordan vi tenker om hvordan vi skal jobbe. Fram til korona var jo planen å jobbe på verkstedene på skolen, forteller Robert Bergvall.


Nå er leilighetene gjort om til midlertidige verksted. – Og jobbe keramisk. Nå har vi ikke tilgang til skolen, eller verkstedene. Det går jo kanskje an å jobbe litt med keramikk hjemme. Men det blir vanskelig når man ikke har plass til det. Alt blir skittent, og man får ikke brent keramikken, fortsetter Bergvall. – Ja, vi tenker jo at dette ikke optimalt, men det går. Det er jo ikke noe skolen eller vi får gjort noe med, sier Bergvall.


Perlene har blitt brukt for å gi nytt liv til porselensfigurene. Foto og laget av Robert Bergvall
Blyantskisse på lerret. Ikke ferdig. Foto og laget av Jenny Hamrell

–Porselensfigurer er litt ut, men hvis man pynter de litt så kanskje de blir mer

interessante

Keramikk er styrete å arbeide med i små studentleiligheter i Oslo. – Jeg har begynt å brodere. Så rake motsetningen til keramikk. Så har jobbet litt med perler også. Så blir det litt mer 3D-ette som man har med keramikken, forteller Bergvall. – Jeg har også limt rhinestones, slipte glassbiter, på porselensfigurer. Vi har et fag som heter keramikk og framtiden, sier Bergvall.


–Selv om alle i klassen jobber med et annet material enn keramikk. Så ser man fortsatt den individuelle stilen til hver og en, forteller Hamrell.


Åpner for avgangsstudentene

nettsidene til KHiO skriver de:

27. april åpner regjeringen for at avgangsstudenter skal kunne komme tilbake for å gjennomføre nødvendige prosjekter, med tilgang blant annet til verksteder.

– Dette er jo avgangsstudentene sin lansering ut i verden som en frilans kunstner. Så det er jo ganske viktig, forteller Hamrell.

40 views

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"