• GiuTroisi

Syr verneutstyr i hjemmekontor

Damaris Ramirez lærte seg å sy, fordi hun ble fascinert av moren og bestemoren da hun var liten. I det siste har lidenskap og evne blitt brukt til å sy munnbind.


Jeg begynte for seks måneder siden å jobbe som skredder for MovingMamas, sier hun. MovingMamas er en sosialentreprenør for og med innvandrerkvinner som gir dem muligheter, arbeid og inntekt.


MUNNBIND PRODUKSJON TAR OVER

Kvinner har nylig fått munnbind mønster og startet å lage dem. Dette skyldes først og fremst en sterkere kulturell knytting til munnbind som kan finnes i andre land.


– I tillegg blir plagget viktigere når samfunnet åpner igjen og to-meters avstand blir vanskelig å holdes, sier gründer, Kirstine Holst.DAMARIS HJEMMEKONTOR

Selv om mine tre barna ikke går på skolen, finner jeg tid til jobb, studier og familie. Det er helt greit å ha mange baller i lufta, sier hun.Symaskin ble hentet fra jobb for ei uke siden, den gir henne muligheter til å jobbe mer effektiv hjemmefra.

Jeg har andre maskiner, men de fungerer ikke like bra, sier hun.Når jeg er ferdig med å sy, vasker jeg munnbind og lar den tørke i sola, før jeg stryker og pakke den, forklarer hun.

Det tar omtrent 30 minutter til å lage en munnbind. De blir etter hvert hentet av en kollega og solgt via MovingMamas nettside.


31 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"