• Aurora Hovland

Dagens portrett: Caroline Drønen Ekornes

Updated: Apr 22, 2020

Caroline jobber som freelance kostymemaker og kostymedesigner. Nå i koronatiden er hun mye hjemme, og opdragene blir utsatt.


Hun utdannet seg på ESMOD og har jobbet med faget siden. En stund har hun drevet butikk, og har laget kostymer for blandt annet Mamma Mia!-musikalen (Folketeateret) - og til vanlig jobber hun sammen med sin kollega Cårejånni Enderud med å lage kostymer til blandt annet Fagottkoret og Color Line's forestillinger, samt andre oppdrag.


Hvordan går du frem når du lager et nytt kostyme?

Først må vi ha designet på plass, og da er det enten noen andre som designer og jeg som lager, eller så designer jeg det selv. Så må jeg finne egnede materialer, og så tenke ut hvordan jeg skal løse det. Ofte tar jeg utgangspunkt i mønster jeg allerede har. Og så skal det klippes og sys. Oftest prøves kostymet på underveis, og justeringene blir gjort etter at det prøves på.


Caroline forteller at noe av det hun syntes er mest gøy med kostymer er at kostymer skal kunne rives av, tas på eller transformeres fort, og at det derfor skiller seg fra annen klesdesign. De må ha en funksjon, samtidig som de er lekre eller morsomme.

Kostymene Caroline og Cårejånni lager er ofte en kombinasjon av Cårejånni sin kreativitet og beundring for paljetter og glitter - og Carolines evner til å sy effektivt, og de samarbeider gjennom hele prosessen.Kostymene vist nedenfor er et produkt av samarbeidet mellom Cårejånni og Caroline.

Caroline syr på småting hun har liggende, og viser meg rundt på arbeidsplassen sin. Alle foto tatt av Aurora Hovland.

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"