• Aurora Hovland

Hvordan påvirkes studenter av isolasjon?

Updated: Apr 15

Mange har det tøft mentalt i denne perioden, både unge og voksne. Slik har studentene det.

I det siste har koronaviruset endret hverdagen hos mange, og mange opplever ensomhet og andre psykiske plager. Jeg har intervjuet to tidligere klassekamerater fra journalistikklinja på OsloMet for å høre hvordan de opplever denne tiden mentalt.


På bildet: Tommy Flatby


Lite å gjøre

Jeg savner å gå på skolen og å møte folk. Jeg har vært litt mer ensom, og savner veldig å snakke med andre.


Tommy Flatby forteller at han ikke opplever dette som veldig vanskelig, og at han bor med en god venn han kan snakke med dersom han har det vanskelig. Han sier også at han har vært litt deprimert, og at det har vært lite å gjøre. Dette er en av grunnene til at mange begynner å kjede seg og bli deprimerte. Men hva kan man gjøre for å lette på humøret? For eksempel å sende melding til noen man ikke har snakket med på en stund kan være en god måte å hjelpe hverandre i denne perioden, mener han.

På bildet: Bjørg Davidsen og Tommy FlatbyÅ strekke ut en hånd

Bjørg Davidsen har ikke opplevd isolasjonen som veldig problematisk, men hun mener at dette varierer veldig fra person til person. I denne perioden har hun merket at hun ringer til flere personer enn hun vanligvis gjør, fordi hun har behov for andre stemmer i hverdagen.


Det er litt problematisk for de som allerede sliter psykisk, tenker jeg. Ettersom at psykologer holder stengt, så det kan jo fort påvirke noen selv om jeg ikke føler så mye på det selv.


Til tross for det mener hun at det er blitt godt tilrettelagt for de som sliter, at det alltid finnes noen å snakke med. Hun forklarer også at hun ikke har følt seg særlig ensom, og at Norge som nasjon holder godt sammen gjennom denne perioden – med tanke på at det er mye fokus på å strekke ut en hånd til de du vet trenger det.

På bildet: Bjørg Davidsen

Trenger du å snakke med noen?

Flere organisasjoner har åpen chat og tar i mot telefonsamtaler fra både unge og voksne. Kors På Halsen, Kirkens SOS og Mental Helse er eksempler på dette. Mange skoler og universiteter tilbyr hjelp, eller linker til hjelpetelefoner på nettsidene sine.


25 views

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"