• Aleksandra Pestka

Rikke tar med musikken til nabolagene

Updated: May 5, 2020

Bakgårdskonsertene er en videreføring av Rikkes fjorårets stuekonsert-konsept, der hun dro hjem til folk over hele Norge for å spille i stuene deres. Siden hun ikke lenger kan gjøre det, spiller hun i forskjellige borettslag, opp mot vinduer og balkonger i stedet.

Rikke Normann er en artist og låtskriver fra Bærum. Hun er en så kalt "one-woman-production" og gjør det meste selv. Hittil har hun gitt ut 4 egenkomponerte album gjennom sitt eget selskap, RikkiLeaks Records.


Hun synger ofte om følelser og inni mellom litt vanskelig ting, som får folk til å kjenne etter og tenke på ting de kanskje ikke ville gjort ellers. Hun pleier å kategorisere musikken sin som Indie soul.Rikke har gitt ut musikk siden 2012, men det er de to siste årene hun først har vært 100% artist og levd av sin egen musikk, forteller hun.


- Jeg fant plutselig hva "greia" mi var og da ble alt meningsfult på en ny måte.


I forbindelse med slippet av sitt tredje soloalbum "35", reiste Rikke landet rundt helt alene, hvor hun spilte totalt over 60 konserter hjemme i stua til folk. På grunn av korona måtte hun finne en ny intim måte å spille og dele musikken sin på. Løsningen ble bakgårdskonserter.


- Jeg gjør som før, slenger alt i bilen og kjører hjem til folk, men nå spiller jeg konserter på plener, opp mot balkonger og i bakgårder, istedenfor i stua.Torsdag 23.april var det Lille Tøyen Hageby sin tur for en unik opptreden og denne gangen var Rikkes faste duo-partner og bassist Martin Morland også med.Dagens program bestod av tre konserter, alle i samme borettslag. En lekeplass, basketballbane og gressplen var blitt gjort om til kveldens scener. Oppmøtet var sterkt og folk så ut til å storkose seg i det fantastiske været.


Tone og Tore var to av mange som tok med stolene ut for å nyte konserten og sola.

- Dette var en flott opplevelse! Rikke Normann klarte virkelig å fylle bakgården vår med både herlig musikk og god stemning, sier Tone.


Eirin Østgård og Hanne Beth, som er styreleder i borettslaget deltok også i kveldens siste konsert.

- Jeg synes det var helt nydelig. Det funket for alle aldersgrupper, var god nok plass og lydnivået var helt topp, sier Beth.


- Det var litt magisk stemning egentlig, med herlig musikk, ro og varme ute, legger Østgård til.Hittil har Rikke spilt 9 konserter og vært overraskelse på en bursdag siden hun startet for en uke siden.


Alt er forskjellig fra gang til gang, inkludert låtene hun spiller. Rikke mener det er noe eget med slike intime og nære konserter, og det virker som folk synes det er deilig med litt ekte musikk og en følelse av å være sammen igjen.


- Jeg kommer så nært publikum. Jeg kan se og føle alle ansiktsutrykk og følelser på nært hold og føler at jeg blir litt kjent med menneskene som kommer for å høre. 101 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"