• sigve bm

Stengte seg inne under pandemi i Frosta

Updated: Apr 22, 2020

Frosta var episenteret for koronaperioden med prosentvis mest smittede i Norge. Kirsten Skogseth og Mannen holder seg innestengt inne under pandemien siden mannen er i faresonen etter nyretransplantasjon.Med en til to meters avstand går praten i Frosta kommune og håndteringen av Pandeminen.
Mannen har nylig hatt nyretransplantasjon og går på medisin som svekker immunforsvaret."Jeg bekymrer meg ikke så mye men det gjør kona."Men sykepleieren Kirsten Skogseth bestemmer og de holder seg inne og får andre til å kjøpe mat å levere på døren.

Den lille kommunen på 2 653 innbyggere i 2014 hadde på på et tidspunkt 23 av deres innbyggere som testet positivt for Covid-19.

Det er et stort ønske å samle familien som oppholder seg i både Stockholm og Trondheim men de er selvsagt bekymret."Vi har heldigvis et stort hus så vi kan samle gjengen under samme tak men fortsatt ha god avstand"Deres yngste datter skal komme flyttende tilbake noe de gleder seg til selv om de ikke kan ha noe særlig kontakt
Men de bruker tiden frivillig isolert hjemme godt med oppussing og hjemmekontor.

Både tak og vegger skal males på stuen som de sier ikke var så lurt på grunn av rot og lukt."Den oljebaserte malingen var ikke særlig smart når vi har hjemmekontor rett ved"


Da frosta stengte grensene sine var ekteparet allerde klar med lageret fullt av mat, drikke og litt polvarer også.

Kirsten så tidlig hvordan Covid-19 koms til å utvikle seg og begynte før statens innføringer med å informere kollegaer om viktigheten av handvask og sprit."Var en som sa jeg skapte dårlig stemning, han sendte meg melding da han satt på hjemmekontor og beklaget."Selv begynte hun på hjemmekontor noen dager før statens innføringer på grunn av mannens helsesituasjon.Ekteparet er bekymret for når man kan dra på hytten igjen.


"Frosta er jo en hyttekommune så når det er sesong tredobles befolkningen" Sier Kirsten.


"Det fine med små bygder er at man kjenner de som er smittet og helsevesenet kan lett ha kontroll og finne de som har vært eksponert til viruset. Jeg har blitt større fan til småbyer etter dette."

28 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"