• Aleksandra Pestka

Utdeling av mat til de eldre og i Vaterlandmiljøet

Updated: May 25, 2020

Kafe Saba på Grønland har knapt hatt noen kunder siden koronautbruddet i Norge. Nå forbereder og leverer de mat til de som trenger det mest i den vanskelige perioden.


- Jeg begynte å lete etter en måte å hjelpe til i felleskapet og fant en gruppe på Facebook, der folk kunne både spørre om og tilby hjelp, sier kafelederen Ola Wilkinson.


I den samme Facebook gruppa hadde hun også funnet personer, som ville hjelpe til med levering av maten, frivillig.

Kaféen er en del av Kirkens Bymisjon. Fra venstre: Luisa Bravo og Ola Wilkinson. Foto: Aleksandra Hanna Pestka

Ola og medarbeideren Luisa begynte å lage suppe til folk som sitter i hjemmekarantene og eldre som ikke kan gå ut, handle eller lage mat selv. Frivillige henter suppen på kaféen og leverer den hjem på døra til de som trenger.


I tillegg samarbeider kaféen med Riverside Ungdomshus og Uteseskjonen i Oslo. De frivillige henter og leverer maten fra Kafe Saba til Riverside, som stiller til rådighet med sitt lokal. Der ifra drar patruljen fra Uteseksjonen videre til Vaterland, der de deler ut maten til folk som ønsker det. Det gjøres for å skape et mattilbud til utsatte unge og voksne, tilknyttet det åpne rusmiljøet på og rundt Vaterland.

Maten er tilpasset det mangfoldige og flerkulturelle miljøet på Grønland. Alt er halal, dvs. tillatt i Islam, men det er noe alle kan spise. Foto: Aleksandra Hanna Pestka


98 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"