• Rodrigo Freitas

Vil gi mer kompetanser til arbeidsledige og permitterte

Forsknings- og utdannings minister vil hjelpe arbeidsledige og permitterte som ble rammet av koronakrisen ved å gi dem mer kompetanser.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H), justisministeren M. Mæland (H) og helsedirektør Bjørn Guldvog holdt pressekonferanse mandag 22. april.

Forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim deltok i dagens pressekonferanse om korona-situasjonen i norge. Asheim sier at myndighetene vil investere mer på menneskes kompetanser:


– Det er mange som kjenner en usikkerhet for fremtiden akkurat nå. Mange lurer nå på når de får komme tilbake på jobb, og om jobben fortsatt er der når dette er over, mens andre kanskje har mistet jobben og lurer på hva de skal gjøre fremover. Fre myndighetenes side har vi tenkte vi å investere mer i menneskes kompetanser.


For å forsøke å stoppe konsekvensene av denne økonomiske krisen har regjeringen iverksatt, i de siste to ukene, flere tiltak som er retten mot arbeidsledige og permitterte.


Forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim

Asheim har i dag sammen med statsministeren Erna Solberg, lagt frem en stortingsmelding om kompetansepolitikk:


– Målet er at ingen skal gå ut på dato i norske arbeidsliv på grunn av manglende kompetanser.
Planlegger tiden fremover


På fredag vil Samordna Opptak kunngjøre tallene på hvor mange har søkt studieplass på fagskoler, høgskoler og universiteter. Asheim forventer en økning på antall søknader i år:


– Fra tidligere vet vi at mange søker seg en utdanning når det er krise.


Asheim oppfordrer studenter til å forsette med sine studieplaner

Tall fra flere av de private utdanningsinstitusjoner viser at det har vært en markant økning siden i fjor, forteller Asheim.


Fagskoler, høgskoler og universiteter jobber nå med ulike scenarior til høsten. Asheim appellerer til universitetenes rektorer til å ta spesiell godt imot kommende studenter.


Asheim oppfordrer også studenter som allerede har søkt om å forsette med sine studieplaner:


– Til alle de som har søkt, vil jeg si: takk ja til den studieplassen blir tilbudt, søk studentbolig eller finn en kollektiv, og rett og slett planlegg for at livet skal gå som normalt til høsten.

11 views0 comments

Søringen er beskyttet under generelle regler for opphavsrett og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Søringen fungerer som lokalavis for Oslo-regionen.

Søringen står ikke til ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør Ellen Lande Gossner

Redaktør               Christian Breidlid

Les mer "Om oss"